Wie voor de eerste keer naar Italie op
vakantie gaat, boekt vaak een stedentrip in een van prachtige historische steden.
Het oude Rome is een klassieker wat citytrips betreft. Met bezienswaardigheden
als de Trevi fontein, de Spaanse trappen, Vaticaanstad en uiteraard het
wereldwonder Colosseum verveel je je hier nooit! Ook Venetië is een must see
voor een romantisch uitje. Niet genoeg met Venetië alleen, dan is er ook nog
het nabijgelegen Verona, de stad van Romeo en Julia. Wie houdt van kunst en
cultuur, zit met Firenze en Pisa op de goede bestemming.
In het Italiaans vertaalt betekent la dolce vita letterlijk
"het zoete leven" of "het goede leven". La dolce vita in
Italië betekent een leven van plezier en eenvoudige luxe; het gaat erom te
genieten van de goede dingen in het leven en je echt te laten genieten van de
dingen waar je van houdt. Italianen staan bekend om hun ontspannen tempo van
het leven, en ze weten hoe belangrijk het is om dingen niet te serieus te
nemen. Wat nog belangrijker is, ze weten wanneer ze moeten ontspannen en
achterover moeten leunen. Toscane is een van de beste plekken om deze
ontspannen levensstijl te ervaren, met zijn glooiende heuvels, kilometerslange
olijf- en wijngaarden en een hele reeks prachtige locaties om te verkennen. Doe
net als de Italianen en maak een rustige avondwandeling (of passeggiata) rond
een klein dorpje, geniet van een weelderig lange lunch en zorg voor voldoende
koffiepauzes! Wat moet een last minute Italië nog meer hebben?
Tijdens een last minute Italië kan je niet
anders dan de tijd nemen om te genieten van de heerlijke Italiaanse keuken.
Terwijl de Italiaanse keuken over de hele wereld bekend staat om gerechten
zoals pizza en pasta, verschilt de binnenlandse keuken van Italië zelf heel erg
van de Italiaanse, geïnternationaliseerde gerechten. De Italiaanse keuken wordt
sterk beïnvloed door de lokale geschiedenis en tradities, maar ook door de
lokale en seizoensgebonden beschikbaarheid van producten. Elke regio van Italië
heeft zijn eigen regionale specialiteiten. Dit gezegd zijnde, het Italiaanse
menu is typisch op bijna dezelfde manier opgebouwd in heel Italië, met een
antipasto, primo, secondo en dessert. Typische Italiaanse gerechten en
gerechten omvatten diverse hapjes (antipasti misti), alle soorten pasta,
risotto en pizza, soepen (minestroni en zuppe) en heerlijke vlees- en
visgerechten. De belangrijkste regionale verschillen zijn de bronnen van
koolhydraten, de oorsprong van de eiwitten en de keuze van groenten of contorni
(bijgerechten).